YuszTieY

Wednesday, May 28, 2008

entry sakit hatiiiiii...pose

salam.

ermmm...lama nya tak ader n3 baru..maaf lah yer jika saper2 yg datang ke sini asyik yg n3 lama tu jer,bukan nya ku ni malas tapi tenet kat umah ni buat ku sakit hati tul..ari ni lps jer solat isyak trus dok depan pc ni ..kan kalu lewat2 kan dia buat hal plak..sakit hati tul dgn tuan kedai tenet umah kami ni..tiap ari dia asyik tutup@cabut jer kitorang puyer wayar ,ader ker patut..dia mungkin nak mare kat org yg dok dowlod..yg parahnya kitorg pun jadi mangsanya..dicabut wayar tak bagi dowlod..huhuhuuu..awal bulan duit nak cukup..tu yg geram tu..jenuh la tiap ari cik abe ku sayang tu dok pi cakap,pastu kena sambung sendiri plak tu..dah cabut tak nya reti nak pasang tuh..eerrrrrrrrrr..kadang tu seharian dia dok main tutup buka tutup buka...yg hairan tu kat cc tu sepanjang mase budak2 dok main game yg hentah aper22...kita nak buka web yg berat2 sikit mesti dia cabut...memang sakit hatiiiiii yg teramat sgtttt dgn arab cc ni..kalau biasa ku tulis n3 selepas anak2 dah tido ni kena la berblog awai takut memlm karang terputus fius plak arab cc tu..ok lah dah kita tutup bab sakit hati dgn arab ni..tapi tu la memang kalau berurusan dgn arab ni byk sakit hati dari baik hati..hahahahaaa



minggu ni ku dah pun mula memposekan diri..cik tulip yg unggu n cik kv n co tu dah banyak ari ke kome ganti pose..jom la kita sama2 ganti..kita pakat2 jimat makan nasi utk jimatkan beras yg makin mahal sekarang ni..ker kome dah habis ganti..kami lum agi..byk agi ni..letihhhnya dah ler lama tul menuggu azan magrib dicampur plok dgn suhu kepanasan yg makin hari makin memanaskan ruang umah kami ni..bayang kan lah azan subuh kul 4.10pagi..azan magrib kul 7.50 lama tuh...sesambil dok menunggu azan otak pun mula ler teringat kat suasaa buka pose kat mesia n alangkah bestnya kena plok air yg ader ais dlmnya...air jagung ,air tebu,abc...fuuhhhhhhhhhhh bestnyaaaaaaaaaa..memang tak sabar rasenya utk pulang ke bumi mesia...tapi sabo22 sat jer agiiiiiiii..insyalllah.

ok lah tak boley nak tulis panjang tgk lampu kat tepi kom ni dah lip lap dah..ader la tu nak potong tu..ok yer..ini gambo kuih yg ku buat sepanjng ku pose dlm minggu ni...kena n wajib ader kuih kalu nak buka pose..tak best gitu kalau tak ader.. ada keropok lekor yg tak berapa lekor,coklat layer cake(RESEPI HENTAM AJER LA LABU, ASALNYA RESEPI PANDAN LAYER CAKE)kuih ketayap n donat n pau ..terlebih rajin kit coz adunan byk buat dua dalan satu ..hihihiii










p/s:maaf la kepada sesaper yg nak resepi tu yer ku tak dapat nak sertakan sekali..ku tak reti la nak bagi resepi yg betul..coz ku pakai campak jer..nak yg ori ambil la dlm my resepi.com lagi ahsan..maaf yer

6 Comments:

  • At 9:15 PM, Blogger Neeza Shahril said…

    uish... ganti pose ye rupanya dia.. Kak Ja ni ada lagi tok ganti nih.. lo ni subuh abih awal laaa... tapi ganti tetap kena ganti kan..

    amboi amboi.. dio tok sey boh resepi tapi dio tok tulih pulok namo kuih kuih tu... lagu mano nok cari resepi cek mek weiii??? hehehe.. jangan mareeee...

     
  • At 9:38 PM, Blogger KV said…

    byk hari lg kv tak ganti. Tiap2 minggu wajib ada hari yg kena puasa. ;)

     
  • At 11:20 PM, Blogger shopforshoppers said…

    Tie...

    Puasa eh? Akak belum abis ganti lagi.. cake coklat tu nampak sedapnya!!

     
  • At 1:22 AM, Blogger Eliyana Saliha Elias said…

    sabar2...

    hehehe sedapnya makanan tu..:)

    la shop for shoppers tu kawan kak tie ek?

    hiihihi...

     
  • At 5:32 PM, Blogger YuszTieY said…

    salam..
    k.ja..
    tu la jenuh kan nak tunggu azan magrib lama tul..nasib la dah ganti pose loni..musim sejuk kelaporan sokmo..
    buke tok ser wi resepi nya tok reti la k.ja nak bagi coz ore kot campak sungguh dia puyer adunan..chef bertauliah sendiri..tu la pasal

    kv..

    sian kan kat kita yg senasib ni kalu cik abe boley tolong gantikan gatek,kan best gitu..

     
  • At 5:36 PM, Blogger YuszTieY said…

    salam..
    kak sharifah...

    jom kita pakat pose ganti belaka...
    ala kak tu kek main campak2 jer,mak budak dok belajar wak kek,asalnya kek coklat tapi dah diejas utk jadikan cam kek keladi,tapi ambik resepi yg pandan layer cake..hentam jer kot dan..

     

Post a Comment

<< Home

 
<data:blog.pageTitle/> */ /* ---( page defaults )--- */ body { margin: 0px; padding: 0px; text-align: left; font:$bodyfont; color:$textcolor; background:#DA4B76 url('http://lh3.google.com/jvdmds/R8ebgABTVYI/AAAAAAAABTw/s1XWqigpbKk/valentine2008-b.jpg') repeat-x top left; } blockquote { margin: 0 0 0 30px; padding: 0px 0 0 20px; font-size: 88%; line-height: 1.5em; } blockquote p { margin-top: 0; } abbr, acronym { cursor: help; font-style: normal; } code { color: #f63; } hr { display: none; } img { border: none; } /* unordered list style */ ul {list-style: none; margin-left: 7px; padding: 0;} li {list-style: none; padding-left: 8px; margin-bottom: 3px;} /* links */ a:link {color: $linkcolor; text-decoration: none;} a:visited {color: $visitedlinkcolor; text-decoration: none;} a:hover { color: $linkhover; text-decoration: none;} a:active { color: $visitedlinkcolor; text-decoration: none;} /* ---( layout structure )---*/ #outer-wrapper {width:850px; margin: 0px auto; text-align: justify; } #content-wrapper { margin: 0px; /* to avoid the border image */ width: 100%;} #main { float:left; width:427px; padding-left:80px; padding-top: 50px; line-height: 1.2em; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #sidebar { float:right; width:220px; padding-right:88px; font: $sidebarfont; color: $sidebartextcolor; line-height: 1.4em; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ } #center {background:#eec8d5 url('http://lh3.google.com/jvdmds/R8ebgABTVXI/AAAAAAAABTo/X5tRoZd8W1s/valentine2008-2.jpg') repeat-y top left;} /* ---( header and site name )--- */ #header-wrapper { margin: 0px; padding: 0px} #header {height:300px; overflow: hidden; width:850px; color: $pagetitlecolor; background:#DA4B76 url('http://lh4.google.com/jvdmds/R8eZ5QBTVPI/AAAAAAAABSQ/FjLxMRYnijs/valentine2008-1.jpg') no-repeat top left; } #header h1 {width:420px; font: $pagetitlefont; margin:180px 20px 5px 75px; padding:5px; filter: glow(color=#000000,Strength=1); text-align:center; } #header h1 a {text-decoration: none; color: $pagetitlecolor;} #header h1 a:hover {color: $descriptioncolor;} #header .description {margin:-10px 20px 5px 78px; text-align:center; width:420px; font: $descriptionfont; color: $descriptioncolor; } /* ---( main column )--- */ h2.date-header {font-size: 73%; color: $datecolor; margin:0px; text-align: left; } .post h3 { text-align: left; margin: 0px; font: $titlefont; color: $titlecolor; border-top: 1px solid #f63; border-bottom: 1px solid #f63; } .post {padding:0px;} .post h3 a {color: $titlecolor; text-decoration: none;} .post h3 a:hover {color: $titlehovercolor; text-decoration: none;} .post-footer {height:30px; margin:0px; text-align: right; font-size: 88%; color:$footercolor; } .post img {padding: 6px; border-top: 1px solid #ddd; border-left: 1px solid #ccc; border-bottom: 1px solid #c0c0c0; border-right: 1px solid #c0c0c0; } .feed-links {clear: both; line-height: 2.5em; color:$footercolor; border-top: 1px solid #f63; } .blog-feeds {text-align: right; color:$footercolor;} #blog-pager-newer-link {float: left;} #blog-pager-older-link {float: right;} #blog-pager {text-align: center;} /* comment styles */ #comments {padding-top: 10px; font-size: 88%; line-height: 1.5em; color: $Commentscolor;} #comments h4 {margin: 20px 0 15px 0; padding: 8px 0 0 40px; font-family: "Lucida Grande", "Trebuchet MS"; font-size: 105%; color: $Commentscolor; height: 29px !important; /* for most browsers */ height /**/:37px; /* for IE5/Win */ } #comments ul {margin-left: 0; } #comments li {background: none; padding-left: 0;} .comment-body {padding: 0 10px 0 25px;} .comment-body p {margin-bottom: 0;} .comment-author {margin: 4px 0 0 0; padding: 0 10px 0 60px; color: #999;} .comment-footer {border-bottom: 1px solid #ddd; padding-bottom: 1em;} .deleted-comment {font-style:italic; color:gray;} /* ---( sidebar )--- */ .sidebar h2 {font: $sidebarheaderfont; color: $sidebarcolor;} .sidebar .widget { margin: 0; padding: 0 0 10px 10px;} .sidebar a {color: $sidebarlink; text-decoration: none;} .sidebar a:hover {color: $sidebarhover;} .sidebar li { } .profile-textblock { margin: 0.5em 0; line-height: 1.6em;} .profile-img {float: right; margin:3px; border: 1px solid #ddd; padding: 3px;} /* ---( footer )--- */ .clear { /* to fix IE6 padding-top issue */ clear: both;} #footer {margin: 0; width:850px; height:76px; background:#eec8d5 url('http://lh3.google.com/jvdmds/R8eZxABTVKI/AAAAAAAABRo/0HfCPsE9FpI/valentine2008-3.jpg') no-repeat top left; text-align: left; color: #ffc;} #footer-wrapper {padding-left:230px; font-size: 75%; clear: both; } #footer-wrapper a { color: #ffc; text-decoration: none; line-height:26px;} #footer-wrapper a:hover{ color: #f6c; text-decoration: none;} /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper, body#layout #main, body#layout #sidebar {padding-top: 0; margin-top: 0;} body#layout #outer-wrapper,body#layout #content-wrapper {padding-top: 0} body#layout #sidebar {margin-right: 0;} body#layout #header,body#layout #footer, body#layout #main {padding: 0;} body#layout #content-wrapper {margin: 0px;} #navbar-iframe {height:0px; visibility:hidden; display:none} ]]>